Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Απόλυτη στέρηση ΒΑΣΙΚΩΝ αγαθών για πάνω από έναν στους πέντε Έλληνες δείχνουν και τα νέα στοιχεία της Eurostat


ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Απόλυτη στέρηση ΒΑΣΙΚΩΝ αγαθών για πάνω από έναν στους πέντε Έλληνες δείχνουν και τα νέα στοιχεία της Eurostat // (...Και όμως, οι υπουργοί της κυβέρνησης -όπως ο Κουρουμπλής πρόσφατα- κυκλοφορούν, λένε, στους δρόμους και βλέπουν ευτυχισμένους πολίτες, μαγαζάτορες που τους δηλώνουν πως έχει ανέβει η κίνηση στα μαγαζιά τους, συνταξιούχους που τους λένε ότι δεν τους κόπηκαν συντάξεις... Αυτά βγαίνουν και λένε οι υπουργοί στα κανάλια... Χωρίς ίχνος ντροπής!... Τόσο ελεεινοί... 
-Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~~
Θλίψη προκαλούν τα νέα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το πόσο έχει πλήξει τους πολίτες η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Eurostat, ένας στους πέντε Έλληνες στερήθηκε βασικά υλικά αγαθά το 2017.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat το 2017 το 21,1% των πολιτών στην Ελλάδα στερήθηκαν υλικά αγαθά. Μάλιστα, η χώρα μας καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά υλικής στέρησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από τη Βουλγαρία, όπου το ποσοστό των πολιτών που είχαν σοβαρή υλική στέρηση το 2017 ανήλθε στο 30%.

 Τι είναι βασικό υλικό αγαθό για την Eurostat
Όμως αλήθεια τι θεωρεί βασικό υλικό αγαθό η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχής; Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η αδυναμία των πολιτών να αντέξουν οικονομικά τουλάχιστον τέσσερα πράγματα από την παρακάτω λίστα:
- Να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως
- Να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό
- Να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα
- Να έχουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά σε τακτική βάση
- Να έχουν πλυντήριο ρούχων
- Να συντηρήσουν το κόστος ενός αυτοκίνητου
- Να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού
- Να έχουν τηλέφωνο
- Να έχουν τηλεόραση

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2017, 33 εκατ. άνθρωποι ή το 6,7% του πληθυσμού βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, ακολουθεί η χώρα μας και έπονται οι Ρουμανία με 19,4% και η Ουγγαρία με 14,5%.
Αξιοσημείωτη είναι η βελτίωση της Ρουμανίας, η οποία το 2016 ήταν στη δεύτερη θέση της λίστας της Eurostat με ποσοστό 23,8%. Το ποσοστό σοβαρής υλικής στέρησης μειώθηκε σε αρκετές χώρες, όπως στην Ιταλία (από 12,1% σε 9,2% ή -2,9%), την Κροατία (από 12,5% έως 10,3% , ή -2,2 ποσοστιαίες μονάδες), τη Βουλγαρία (από 31,9% σε 30,0% ή -1,9%) και την Κύπρο (από 13,6% σε 11,7% ή -1,9%).

___________
Δείτε εδώ όλη την έρευνα της Eurostat
http://ec.europa.eu/…/products-eurostat-n…/-/DDN-20180424-1…
~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ