Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Δεν πειράζει να είμαστε άσχετοι.Εγώ πχ έχω σπουδάσει κι απασχολούμαι επαγγελματικά με τα νομικά. Όμως ακόμα και σε αυτά δεν γνωρίζω τα πάντα, αν και θεωρούμαι καλός σε αυτά με τα οποία ασχολούμαι..... Σε όλα τα άλλα οι γνώσεις μου είναι επίσημα αποφοίτου Λυκείου, όχι ενεργές σε όλα τα πεδία. Διαβάζοντας πάνω από τον μέσο όρο επί πολλά χρόνια έχω ενδεχομένως αρκετά καταρτιστεί σε ορισμένα πεδία. Αποφεύγω να μιλώ για θέματα που δεν γνωρίζω ή δεν έχω ψάξει.
Η Ορθοδοξία (ο καθ ημάς Χριστιανισμός) έχει ιστορία αιώνων με επεξεργασμένες απόψεις σε βάθος που πολλοί ασφαλώς δεν γνωρίζουν, ούτε καν υποψιάζονται, κάνουν όμως κριτική ή τοποθετούνται. 
Π.χ.Διαβάζω ένα άρθρο στο left για τον "Ναζωραίο της αγάπης και τους Χριστιανούς του μίσους".
Ο "θεός της διαρκούς, άνευ ορίων καταλλαγής ή της διαρκούς επανάστασης" "συντηρητής της εξουσίας" κλπ. Ούτε ελληνικά δεν συνεννοούμαστε. Ο Παύλος (ο Απόστολος) στηρίζει ...την άρχουσα τάξη (!) Επικαλείται ένα διαμαρτυρόμενο στοχαστή για να δείξει τη "μη- επαναστατικότητα" των χριστιανών (ο οποίος, σημειωτέον, ήταν ενεργά αντιναζιστής την εποχή της κυριαρχίας του Χίτλερ). Στην προς Ρωμαίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος μιλά για εξουσίες, όχι τάξεις και μάλιστα oi εξουσίες πρέπει να είναι "υπερέχουσες" ....
Στο τέλος αποφαίνεται ότι "Σε ό,τι αποκαλεί η φιλοσοφία της θρησκείας χριστιανισμό, ο καθένας μπορεί να δει το πρόσωπό του: και ο αγαπών τους ανθρώπους και ο μισών αυτούς. Και οι επαναστάτες κληρικοί της θεολογίας της Απελευθέρωσης και οι Αμβρόσιοι του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Και οι πάπες των Ναζί και οι παπάδες αντάρτες του ΕΛΑΣ.
Ο χριστιανός θεός χάρισε στον άνθρωπο το αυτεξούσιον. Μπορεί έτσι να διαλέγει και τη μορφή του θεού του. Αναλόγως, όμως, της επιλογής του, κρίνεται από τους συνανθρώπους και την ιστορία."
Η φιλόσοφος της Θρησκείας είναι και πάλι φανερό ότι δεν ξέρει καλά ελληνικά. Τι σημαίνει η ουρανομήκης ανοησία "χριστιανός θεός" ? Ο Θεός των Ορθοδόξων-τουλάχιστον-Χριστιανών είναι η Αγία Τριάδα, και ένα από τα πρόσωπά της, μία από τις τρεις υποστάσεις της ενιαίας ουσίας της είναι ο Ιησούς Χριστός (για περισσότερα δες το Σύμβολο της Πίστεως). Αν ούτε αυτό καταλαβαίνει η φιλόσοφος ,τι να (πρωτο)πούμε για την χριστιανική αγάπη και πως την αντιλαμβάνεται,όχι η ίδια ,είτε ο κάθε χριστιανός ή "χριστιανός", αλλά η Ορθή Δόξα των Πατέρων της Εκκλησίας μας ?
Η αλαζονεία της φιλοσόφου όμως είναι ολοφάνερη από το ότι δεν αρκείται να κρίνει, ως έχει κάθε δικαίωμα, (και οι άσχετοι κρίνουν - αλλά με το ανάλογο κύρος) ως συνάνθρωπος.
Επιστρατεύει και την ...Ιστορία. Ποιος θα μας πει όμως την κρίση της ιστορίας ? Που ξέρει ή φιλόσοφος ότι η ιστορία είναι μαζί της ?
Αυτοί που πίστευαν ότι εκπροσωπούσαν την ιστορία, έκαναν πάντως ανήκουστα εγκλήματα, στο όνομα όχι του Θεού, αλλά του Ανθρώπου ....
Επειδή αναφέρεται όμως στους παπάδες του ΕΛΑΣ ας ψάξει καλύτερα την ορθή πίστη, θα τους καταλάβει καλύτερα. Για αρχή ας προσέξει την διαφορά , ανάμεσα στο "Σώσον Κύριε τον ΛΑΟΝ Σου..." από τα " God save the Qeen" και "Gott erhalte Franz den Keiser".....

ΥΓ Το left.gr προφανώς είναι με τον "θεό της διαρκούς επανάστασης".....δεν φαντάζομαι να αμφιβάλλει κανείς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ