Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ






ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ

Ο Συριακός στρατός προχωρεί στη νότιο- ανατολική περιοχή της περιφέρειας του Ιντλίμπ. Έχει περάσει τους λόφους και μπήκε σε ευνοϊκό πεδινό έδαφος. Οι τζιχαντιστές δεν φαίνεται να μπορούν να αναχαιτίσουν τους τίγρεις της Συρίας που προχωρούν προς την πόλη Αμπού αλ Ντουχούρ, που δεσπόζει της ανατολικής περιοχής που κατέχει στα βόρεια της χώρα η αλ Νούσρα και οι σύμμαχοί της. Ανατολικά από την πόλη αυτή υπάρχει και σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Υπολογίζω ότι ως το τέλος του μήνα - ενδεχομένως και νωρίτερα- θα έχει απελευθερωθεί.

Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.
α) Οι τζιχαντιστές ανατολικά της πόλης θα βρεθούν άμεσα σε κίνδυνο περικύκλωσης και ή θα υποχωρήσουν δυτικά ή θα κυκλωθούν - με μια ακόμα επίθεση που θα συνδέσει την πόλη με το μέτωπο νότια από το Χαλέπι- οπότε θα καταστραφούν. 
β) Η εξέλιξη αυτή μειώνει κατά το 1/3 την περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην ΒΔ Συρία. 
γ) όχι μόνο θα τεθεί εκτός βολής η βασική αρτηρία οδικής επικοινωνίας ανάμεσα σε Χαλέπι και Δαμασκό (Σαλαμίγια- Ίτρια- Κανάσερ ) αλλά θα ανοίξει η σιδηροδρομική σύνδεση με το Χαλέπι (η προέλαση γίνεται κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής). 
δ) το μέτωπο θα είναι δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία του αυτοκινητόδρομου Μ5 που συνδέει (σε ευθεία) Δαμασκό και Χαλέπι, ακριβώς στα ανατολικά της. Πράγμα που σημαίνει ότι η Νούσρα θα έχει όλες τις σημαντικές πόλεις εκτεθειμένες σε επίθεση, την ώρα που αδυνατίζει όλο και περισσότερο και αρχίζει να έχει και εσωτερική αμφισβήτηση.

Είναι επόμενο ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξουν άμεσες πολιτικές συνέπειες και μέσα στη Συρία και στις διεθνείς σχέσεις σχετικά με αυτήν.

Ήδη νότια της Δαμασκού, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Γιαρμούκ και όπου ισχύει ανακωχή, (Μπαμπίλα, Μπέιτ Σαμ και Αγκραμπα), οι κάτοικοι διαδηλώνουν με αίτημα να φύγουν οι τζιχαντιστές και να εγκατασταθούν οι νόμιμες αρχές της Συρίας, με νέους από τις συνοικίες αυτές να διαφεύγουν και να κατατάσσονται στο στρατό. Οι ένοπλοι της αραβικής άνοιξης χτύπησαν παιδιά με ...πολυβόλα Λέγεται ότι οι τζιχαντιστές που αντιδρούν είναι αλλοδαποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ