Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ...

(...Το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα αυτή είναι η έλλειψη αντίστασης και διεκδίκησης, η απουσία αναμέτρησης με τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας και ξεπουλάνε το μέλλον μας. Μάλλον πρέπει να το αντιστρέψουμε!...)

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην APIVITA της PUIG, στη Παπαστράτος της Phillip Moris, μετά την ...επιτυχία να κρατηθεί η μεγάλη επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, και αφού εδώ και βδομάδες οι κυβερνώντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπαίνουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης και οι αντιπολιτευόμενοι ότι αυτοί θα το έκαναν καλύτερα, ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ της Froneri Hellas, να νοιώσουν τι εννοούσε το Τσίπρας όταν μιλούσε για αξιοποίηση της ελληνικής γης "τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας". Αρκεί βέβαια αυτή η αξιοποίηση να ταιριάζει και με τα ποθητά κέρδη των μετόχων των πολυεθνικών που κατέχουν ότι παραγωγικό έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα. Και ακόμη πιο βέβαια τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζόμενων μπροστά σε αυτά τα συμφέροντα, είτε στη δουλειά είτε στη διατροφή, δεν έχουν καμιά σημασία.
Η Froneri Hellas (κοινοπραξία της Nestle και της R&R) λοιπόν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής παγωτού της ΔΕΛΤΑ στο Ταύρο στέλνοντας έτσι στην ανεργία 102 εργαζόμενους των οποίων τους χρυσώνει το χάπι με ...δελεαστικές αποζημιώσεις (στηριγμένες στα νόμιμα πάντα) και με ...ιδιωτική ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη για δύο ολόκληρα(!!!) χρόνια. Κι αν θέλουν θα τους στηρίξει στην ανεύρεση δουλειάς!!! Τόση φροντίδα για τους εργαζόμενους!
Αλλά τι να κάνει και αυτή; H ύπαρξη των εργοστασίων της ΔΕΛΤΑ είναι ζημιογόνα για τη Nestle και την R&R που όλως τυχαίως παράγουν παρόμοια προϊόντα και τα οποία μπορούν να μας τα φέρνουν απευθείας απ' έξω φρέσκα και πιστοποιημένα. Επιπλέον οι ντόπιοι παραγωγοί γάλακτος, όσοι έχουν απομείνει, είναι ακριβοί. Τι χρειάζεται λοιπόν η σε όλα τα επίπεδα ντόπια παραγωγή γαλακτοκομικών; Τι μας χρειάζονται οι ντόπιοι παραγωγοί; Άλλωστε το είχε ανακοινώσει η Froneri Hellas από το 2016 ότι είναι "πιθανή" η περίπτωση να κλείσει όλα τα εργοστάσια της ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα.
Βέβαια το τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι μόλις τελειώσουν οι αποζημιώσεις, μόλις λήξει η ιδιωτική ασφάλιση και αν δε βρουν δουλειά έχει ακόμη μικρότερη σημασία. Ως τότε, ποιος ξέρει, μπορεί η ανάπτυξη του τουρισμού, των μεταφορών, της μεταφοράς ενέργειας, του κέντρου υπηρεσιών της Ε.Ε., της "εξυπηρέτησης" των νατοϊκών στρατευμάτων που περνούν απ' εδώ για να σφάξουν άλλους λαούς και της ελάχιστης δυνατής παραγωγής να έχει ανοίξει νέες θέσεις εργασίας -συγγνώμη απασχόλησης- των χαμηλών μισθών, της κουτσουρεμένης ασφάλισης, της απληρωσιάς και της για όσο είμαστε χρήσιμοι επιβίωσης. Εκτός και αν προλάβουν τα "φιλειρηνικά" έργα των αμερικανών και νατοϊκών προστατών μας να μάς βρουν άλλες διεξόδους. Θανατηφόρες και για μας και για τους γειτονικούς μας λαούς.
Καμιά επένδυση και καμιά ψευδεπίγραφη ανάπτυξη σα και αυτές που μας υπόσχονται το ντόπιο( κεφάλαιο και οι ντόπιες( κυβερνήσεις του δε πρόκειται να σώσουν κανέναν μας. Αν οι εργαζόμενοι δε συγκροτηθούμε με βάση τα συμφέροντά μας σε αυτό το τόπο, αν δε διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε σε δουλειά, σε μισθούς, στο πλούτο που παράγουμε και που τον λυμαίνονται κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές, αν στη τελική δε παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα της εξάρτησης, τους ξεπουλήματος των πάντων και της ολοένα και πιο απόλυτης εκμετάλλευσής μας κανείς σωτήρας δεν θα μας σώσει! Το μόνο συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα αυτή είναι η έλλειψη αντίστασης και διεκδίκησης, η απουσία αναμέτρησης με τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας και ξεπουλάνε το μέλλον μας. Μάλλον πρέπει να το αντιστρέψουμε!
Υ.Γ.: ευτυχώς που εδώ υπάρχει το "ταξικό κίνημα", στο οποίο ανήκει και η ομοσπονδία που καλύπτει τους εν λόγω εργαζόμενους, και που φρόντισε από τότε που εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώθηκαν οι προθέσεις των πολυεθνικών να τους οδηγήσει στο δρόμο της αντεπίθεσης. Τουλάχιστον τους είχε προειδοποιήσει;
____________
https://antigeitonies.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ