Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend..................ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ.... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

!!

"Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη..................Νίκος Μπελογιάννης

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

"ΣΑΝ ΒΓΩ απ' αυτή τη φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει!..."


"ΣΑΝ ΒΓΩ απ' αυτή τη φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει!..."

(Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την δικηγόρο Ηλέκτρα Κούτρα και παρακαλώ να το προσέξουν οι φίλοι και φίλες, ειδικότερα από την περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης. -Δ.Τζ.)

αυτοκτονικός νέος που κρατούνταν επί μήνες στο πειθαρχείο των φυλακών Αλικαρνασσού, για τον οποίο είχε υποδειχθεί προ λίγου καιρού ασφαλιστικό μέτρο από το ΕΔΔΑ αναμένεται να αποφυλακιστεί την επόμενη εβδομάδα. Έμεινε 8 χρόνια εντός φυλακής, επειδή μετέφερε 10 πρόσφυγες από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.
Παράλληλα, αναγνωρίστηκε προ ημερών ως πρόσφυγας, για πάνω από έναν λόγο. Μιλά πάρα πολύ καλά Ελληνικά, και θέλει μετά την έξοδό του να βοηθήσει Κούρδους που πηγαίνουν για κάποιο λόγο στο Νοσοκομείο να συνεννοηθούν με τους γιατρούς.
Δεν έχει κανέναν να τον περιμένει κατά την έξοδό του. Επίσης, δεν έχει μια. Και σκέφτομαι πόσο δύσκολο πρέπει να 'ναι, μετά από τέτοια βαριά ιδρυματοποίηση, ν' ανοίγει η πόρτα και ν' αρχίζεις να περπατάς, να περπατάς, να περπατάς, "να βρεις το γραφείο ασύλου", να πάρεις την κάρτα σου του αναγνωρισμένου πρόσφυγα. Σκέφτομαι πόσο δύσκολο μπορεί να είναι ν' αφήνεσαι "ελεύθερος", χωρίς να έχεις που να μείνεις στην Κρήτη, χωρίς να έχεις τι να φας, χωρίς να έχεις ρούχα, χωρίς να έχεις τη ζεστασιά μιας αγκαλιάς, χωρίς να έχεις τηλέφωνο να επικοινωνήσεις.
Αν κάποιος/α φίλη είναι στην Κρήτη και θα ήταν σε θέση να τον περιμένει όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής, ώστε να πάνε μαζί στο γραφείο ασύλου, να φάνε κάτι μαζί, να τον διευκολύνει να πάρει ένα μεταχειρισμένο κινητό κι ένα εισιτήριο για Αθήνα, όπου μπορεί να φιλοξενηθεί, έχω την αίσθηση ότι θα έκανε κάτι που θα μετέτρεπε την πρώτη, μετά από καιρό, αίσθηση του "έξω κόσμου" γι' αυτόν τον άνθρωπο σε μια φιλικότερη και κάπως πιο ανθρώπινη εμπειρία".

___________
https://www.facebook.com/electra.koutra/posts/10214011957162486?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ