Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αλί είναι σύμβολο του Σαιν Ζερμαίν ντε Πρε και του Καρτιέ Λατέν, των ιστορικών γειτονιών των φοιτητών, των καλλιτεχνών και των διανοουμένων



Ο Αλί Ακμπάρ είναι ο τελευταίος εφημεριδοπώλης του Παρισιού. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσεις στη γειτονιά τη φωνή του να διαλαλεί με έξυπνο και χιουμοριστικό τρόπο τις εφημερίδες του, ανακοινώνοντας δυνατά ανύπαρκτες ειδήσεις που όμως στηρίζονται καθ'υπερβολήν σε υπαρκτές και σατιρίζοντάς τις. Το κουδούνι του ποδηλάτου του είναι σήμα κατατεθέν και συμβολίζει ότι όλα πάνε καλά. Ο Αλί είναι σύμβολο του Σαιν Ζερμαίν ντε Πρε και του Καρτιέ Λατέν, των ιστορικών γειτονιών των φοιτητών, των καλλιτεχνών και των διανοουμένων. 
Le Monde: Soutenons Ali le dernier crieur de journaux de Paris
Soutenons Ali le dernier crieur de journaux de Paris
by Anne-Sophie Beauvais, Directrice générale de Sciences Po Alumni

Πρόσφατα στο 6ο διαμέρισμα τον ψηφίσαμε ως εμβληματική φιγούρα της γειτονιάς και το δημαρχείο ανέθεσε σε καλλιτέχνες την προσωπογραφία του σε κτήριο της περιοχής. Δούλεψε αρκετά χρόνια σε ελληνικά καράβια και γι'αυτό μιλά ελληνικά. Αγαπά πολύ την Ελλάδα. Είναι πάντα εκεί, ό,τι κι αν χρειαστείς, ό,τι ώρα κι αν το χρειαστείς. Τον ξέρουν και τον αγαπούν όλοι. 
Οι όροι με τους οποίους κάνει τη δουλειά του, ούτως ή άλλως δύσκολοι, φαίνεται να σκληραίνουν κι άλλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μη μπορεί να την κάνει πια. Είναι το σύμβολο ενός κόσμου ζεστασιάς και ανθρωπιάς που κινδυνεύει. Γι'αυτό γίνεται μία προσπάθεια υποστήριξής του.
 Μία απλή υπογραφή στο ψήφισμα στήριξής του μπορεί να βοηθήσει.



Το κείμενο του ψηφίσματος εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ