Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μνημόνιο συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


University of the Peloponnese, Rectorate
Σας διαβιβάζουμε σαν συνημμένο αρχείο, δελτίο τύπου σχετικά με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία.
Γραφείο Πρύτανη











ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Ερ. Σταυρού 28, Τ.Κ. 22-131, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλ. 2710-230000, email: secr-rector@uop.gr 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα 1. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
~~~~~~~~~~~~~

              Εικόνα 2. Στιγμιότυπο από συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την πολιτισμική πληροφορική. (από δεξιά) Μανόλης Γουάλλες, επικεφαλής Ερευνητικής Ομάδας Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιώργος Λέπουροας, επικεφαλής Ομάδα Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας (HCI-VR LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρίνος Ιωαννίδης, επικεφαλής Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (DHRLab) του ΤΕΠΑΚ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στοχεύοντας στην εξωστρέφεια σε διεθνές επίπεδο, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που σήμερα έχουν μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, περιλαμβανομένων κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού και γνώσης, ανταλλαγής επιστημονικού και ακαδημαϊκού προσωπικού, ανταλλαγής φοιτητών για σκοπούς σπουδών και έρευνας, συνεργασίας ή ανταλλαγών σε διοικητικό επίπεδο και κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (σεμινάρια, διημερίδες, συνέδρια).
Ο πρώτος τομέας συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων είναι αυτός της πολιτισμικής πληροφορικής (cultural informatics) επεκτείνοντας ουσιαστικά  τη συνεργασία μεταξύ ερευνητικών ομάδων των δύο ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι ο τομέας της πολιτισμικής πληροφορικής αποτελεί τομέα αιχμής και μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι ερευνητικές ομάδες Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) και Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα ενώ η έρευνα τους έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Horizon 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ