Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η αντίδραση του Τσίπρα μόλις άκουσε το «ηλίθιε» του Σόιμπλε

Καρέ καρέ (ΒΙΝΤΕΟ)


Το προκλητικό ύφος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον αποκάλεσε "ηλίθιο", χωρίς να τον κατονομάσει, θα μείνει αξέχαστο στις συζητήσεις των ηγετών για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2016 στο Νταβός!

Όλα έγιναν κατά την διάρκεια της συζήτησης με τίτλο «Το μέλλον της Ευρώπης», όταν κάποια στιγμή πήρε τον λόγο ο "τσάρος" της γερμανικής Οικονομίας, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη τήρησης των συμφωνίων στην ευρωζώνη.
«Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Χρειαζόμαστε κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ, αλλά κάτι σαν αυτό. Έχουμε συνθήκες, έχουμε κάνει συμφωνίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αν αυτό γίνει, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο», είπε και τόνισε «είναι η εφαρμογή ηλίθιε»!
Αυτή η ατάκα του κυρίου Σόιμπλε παρά το ότι έκανε τον γύρο του κόσμου, πέρασε "στα ψηλά" για το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα με την αναφορά».
Δείτε την σκηνή μετά το 38ο λεπτό του βίντεο
Πως όμως αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην… επίθεση Σόιμπλε
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως φαίνεται στο ΒΙΝΤΕΟ της συζήτησης, έσκυψε το κεφάλι, έβαλε τα χέρια του στο σαγόνι και "βυθίστηκε" για λίγο στις σκέψεις του.  Eνώ λίγο αργότερα σταύρωσε τα χέρια και τα πόδια σαν να ήταν σε άμυνα.
Ο κύριος Τσίπρας δεν είπε τίποτα για την επίμαχη φράση του κ.Σόιμπλε, αντιθέτως σχολίασε την δήλωση του γερμανού υπουργού με «το δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη με ένα αναμμένο κερί».
 Για κάποιους που γνωρίζουν βασικά σημεία της «γλώσσας του σώματος», ο Έλληνας πρωθυπουργός έμοιαζε σε πολλές στιγμές να είναι σκεπτικός, προβληματισμένος και κάπως αμήχανος.
Στα "highlights" της συζήτησης ήταν και το…. σατανικό γέλιο της Διευθύντριας του Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ- η οποία παρακολουθούσε από το κοινό την συζήτηση-όταν ο κύριος Σόιμπλε εξομολογήθηκε δημόσια ότι ο ίδιος δεν ήθελε αρχικά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα! 
Το βλέμμα της σιδηράς κυρίας του Ταμείου τα λέει όλα για τις προθέσεις που σκοπεύει να δείξει στο μέλλον, όσον αφορά στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις και στο χρέος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ