Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το ελληνικό κράτος ξεπουλά όσο-όσο κτίριά του στη ΝΥ και την Ουάσιγκτον

Γραφείο Τύπου//Νέα Υόρκη//Ουάσιγκτον//ΤΑΙΠΕΔ

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού Γραφείου Τύπου της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Η αίθουσα εκδηλώσεων του ελληνικού Γραφείου Τύπου της Νέας Υόρκης. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ένα από τα καλύτερα “κομμάτια” της περιουσίας του ελληνικού κράτους, το κτίριο όπου στεγάζεται το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Νέας Υόρκης, πουλήθηκε σε άγνωστο μέχρι της στιγμής αγοραστή.
Από το κτίριο αυτό πέρασαν και φιλοξενήθηκαν Πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους και όλοι παραδέχονται πως ήταν μία από τις πολύ έξυπνες αγορές που είχε κάνει η χώρα.
Η πώληση του κτιρίου αυτού, όπως και πολλών άλλων, αποτελεί απαίτηση των δανειστών, που έχουν αποδεχθεί όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ελληνική Πρεσβεία ενημερώθηκε από την Αθήνα ότι η πώληση ολοκληρώθηκε και οι υπάλληλοι του Γραφείου Τύπου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πρέπει να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν. Το κτίριο θα παραδοθεί στον αγοραστή την 31η Ιανουαρίου 2016.
Σημειώνουμε ότι δεν έχει προβλεφθεί μηχανισμός που θα αποτρέπει την αγορά των κτιρίων από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας ή άλλης εχθρικής χώρας…
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, πλησίον του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί τον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων καλούμενου ως “The 3 Dag Condominium” και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 15.247 τετραγωνικά πόδια (1.416 τ.μ.).
Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 9.100.000 Δολάρια ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό καλύφθηκε.

Το Γραφείο Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Εχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ένα δεύτερο κτίριο προς πώληση είναι το πρώην Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. Ενας γνώστης της κατάστασης του κτιρίου, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, υπέθεσε ότι μετά την εγκατάλειψη “θα είναι γεμάτο ποντίκια και κατσαρίδες”.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιστορικό και βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας, στον αριθμό 221 της Λεωφόρου Massachusetts. Στην περιοχή που χωροθετείται στην συνοικία Kalorama Heights της βορειοδυτικής Washington στεγάζεται παραδοσιακά πληθώρα ξένων διπλωματικών αποστολών.
Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και τρείς ορόφους συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 8.120 τετραγωνικά πόδια (754 τ.μ. περίπου). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2.850 τετραγωνικά πόδια (264 τ.μ.).
Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 2.700.000 Δολάρια ΗΠΑ.
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αναφέρει στην ιστοσελίδα του, ότι “το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αξιοποίησης στον κόσμο. Ο κύριος στόχος του είναι η προσέλκυση σημαντικών διεθνών ροών κεφαλαίου, που συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και τροφοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη. Το άνοιγμα σχετικών τομέων της αγοράς που πραγματοποιείται μέσω των αποκρατικοποιήσεων συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολικότερη προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον εδραίωσης της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό”.

____________________

Mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ