Εβδομάδα ή βδομάδα // Ουσιαστικό θηλυκού γένους. // είναι το χρονικό διάστημα των επτά συνεχόμενων ημερών (από την Κυριακή ως το Σάββατο), του οποίου η διαδοχική επανάληψη, ανεξάρτητα από το σύστημα των μηνών και των ετών, διαιρεί το χρόνο σε ίσες περιόδους.

...Weekend......ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για Εναλλακτική Οικονομία • online

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
............... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας....................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θέματα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

328 επιβάτες από τους 478 παραμένουν στο Νorman Αtlantic - Πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες επικρατούν στην περιοχή




Αγωνία για τους επιβαίνοντες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα ενώ έπλεε, 44 μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας με κατεύθυνση την Ανκόνα.

150 από τους συνολικά 478 επιβάτες έχουν μπει σε σωσίβια λέμβο, 42 εκ των οποίων επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο Spirit of Pireaus.



Πέντε ελικόπτερα και ένα C-130 συνδράμουν τις προσπάθειες των αρμοδίων ιταλικών αρχών για τη διάσωση των επιβαινόντων.
Καταγγελία επιβάτη σε τηλεοπτικό σταθμό για κακό συντονισμό της επιχείρησης εκκένωσης .
Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία, ενώ σε ένα από αυτά το Spirit of Piraeus, γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.


Δείτε το στίγμα του πλοίου



Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, περίπου 150 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο, ενώ 30 εξ αυτών έχουν ήδη παραληφθεί από παραπλέον μικρό φορτηγό πλοίο. Οι υπόλοιποι επιβάτες είναι στα καταστρώματα του πλοίου. Δίπλα στο πλοίο κατάπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό Cruise Europa των Μινωικών Γραμμών , το οποίο έχει ρίξει στη θάλασσα σωστικές λέμβους, ωστόσο λόγω των πολλών μποφόρ (υπολογίζονται 7-8) δεν έχει γίνει ακόμη δυνατή η προσέγγιση στο Norman Atlantic.
Την ευθύνη της όλης επιχείρησης έχουν οι ελληνικές αρχές καθώς βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά συνδράμουν οι Ιταλοί και οι αλβανικές αρχές.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με το πλοίο που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και με τη μέγιστη συμμετοχή του ναυτικού μας» έγραψε στο twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.

- από το: http://stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ